Entre el cielo y la tierra: vida, muerte y rituales en los monasterios medievales: Vida eterna,,pt,Vida eterna,,pt, .

9 y 10 de julio de 2018

PRESENTACIÓN

Inspirat pels icònics monuments funeraris dels Comtes d’Urgell, que adornaven l’església del monestir de Bellpuig de les Avellanes fins la seva venda al Museu “The Cloisters” a Nova York a la primera meitat del s.XX, aquesta novena edició de les Jornades d’Història de l’Església i la Religiositat del Monestir de les Avellanes es centrarà en el tema de la mort i la vida eterna en el context monàstic medieval.

A través de 8 conferencies, impartides per especialistes de reconeixement internacional, es presentaran diverses aproximacions al tema de la mort i el més enllà, examinant també les actituds medievals cap a la mort, els rituals funeraris, i les preparacions per al Judici Final, des de diversos punts de vista, com són la història, l’art, la litúrgia, els textos i l’arqueologia.

Com cada any, les conferències i els debats estaran complementats per diverses activitats relacionades amb el tema de les actuals jornades: la vida eterna i la mort a l’època medieval. Concretament oferim una visita guiada a alguns panteons i espais funeraris del Comtat d’Urgell. Finalment, no pot faltar el nostre anual sopar medieval que enguany tindrà com a temàtica un àpat funerari baixmedieval, i que estarà seguit d’una actuació teatral al claustre del monestir. Estas actividades pretenden aproximar a un público más amplio la historia de la Iglesia y la religiosidad.

DESTINATARIOS

Las Jornadas de Historia del Monasterio de las Avellanas están dirigidas a todos que esté interesado. Como espacio de difusión de la investigación y del conocimiento, son de especial interés para:

  • Investigadores, estudiantes, professors d’ensenyament secundari, especialistes en ciències religioses, gestors culturals i del patrimoni, guies turístics, gestors de la informació, estudiants d’aules d’extensió universitàries, erudits i estudiosos d’història local, etc..
  • Totes aquells qui tingueu interès en conèixer la historia dels monestirs i de l’Església i la religiositat.
Cartell IX Jornades d'Història Monestir de les Avellanes