Associació d'Amics del Monestir de les Avellanes

L’Associació d’Amics del Monestir de les Avellanes va ser creada el 22 de desembre de l’any 2009,  amb motiu del Centenari de la presència dels germans maristes a les Avellanes. L’objectiu principal és esdevenir un espai canalitzador i punt de trobada de tots aquells i aquelles que, havent descobert aquest lloc com a referent per a llurs vides, volen col·laborar en fer conèixer i promoure el Monestir de les Avellanes per tot Catalunya i arreu.

Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals

El Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals “Espai, Poder i Cultura”, és un grup d’investigació format per medievalistes de les Universitats de Lleida i Rovira i Virgili procedents de les àrees d’Història Medieval, Història de l’Art, Filologia Hispànica i Filologia Catalana aprovat per la Universitat de Lleida el 2001 i reconegut per la Generalitat de Catalunya amb la màxima qualificació de Grup de Recerca Consolidat i Finançat des de 2005.

UDL

La UdL combina una llarga i fructífera tradició universitària amb una estructura jove i dinàmica que aposta decididament per una formació i una investigació de qualitat, per uns avançats mètodes docents i per la internacionalització.

Actualment, la UdL és una de les millors universitats de l’Estat, primera universitat pública espanyola en qualitat docent, segons l’informe de la Fundación Conocimiento y Desarrollo corresponent al 2008, i setena pel que fa a l’impacte dels treballs de recerca del seu personal investigador en la llista que elabora Scimago.