La visita guiada de les V Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes ens porta a visitar el patrimoni històric i artístic de Balaguer, capital de la Noguera. Balaguer és una de les poques ciutats de Catalunya que conserva patrimimoni del seu passat com a ciutat en la que van conviure musulmans, jueus i cristians. La visita guiada és a càrrec de la Professora Carme Alòs, directora del Museu de la Noguera i constarà del següent recorregut:

1. Sortida des del Monestir de les Avellanes cap a les 9:30 h. (servei gratuït d’autocar per als inscrits a les V Jornades d’Història.

2. El Pla d’Almatà, el jaciment d’època andalusina més gran que es conserva a Catalunya i un dels principals de l’antiga Al-Andalus.

3. Santuari del Sant Crist i el Castell Formós.

4. Església de Santa Maria la Major i la muralla medieval.

5. Centre històric i la plaça mercadal, plaça porticada més gran de Catalunya.

7. El call jueu balaguerí i visita al Museu Comarcal de la Noguera.

COL·LABORADORS

Visita guiada a Balaguer

NOTA: La visita tindrà una durada aproximada de 3 hores. Hi haurà un descans quan siguem a l’altura de la Plaça Mercadal. Cal tenir en compte que no és apta per les persones amb problemes de mobilitat, ja que hi haurà barreres arquitectòniques (escales, pujades i baixades). Les persones amb mobilitat reduïda es recomana que segueixin la visita de la part baixa de la ciutat (centre històric, plaça mercadal, call jueu i Museu Comarcal).

Museu de La Noguera
Ajuntament de Balaguer