El III Concert nocturn al claustre (V Jornades d’Història) pretén portar-nos per la història i les diferents cultures religioses a partir de la dansa i la música populars. Per això hem convidat al Ballet Al Baladi que ens farà una mostra de danses orientals tradicionals i a les Joglaresses amb qui podrem gaudir de la música popular medieval.

Com sempre el concert serà al vespre i en un entorn únic com el claustre romànic del Monestir de les Avellanes. Aquest any a més el concert forma part del II Cicle Musical del Monestir de les Avellanes organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Os de Balaguer.

Entrada gratuïta. Us hi esperem!

Dilluns, 30 de juny de 2014 (22:00 h. aprox., després del sopar medieval)

Mostra de dansa oriental

Mostra de Dansa Oriental amb el Ballet Al Baladi

La mostra de danses orientals anirà a càrrec del Ballet Al Baladi. Es tracta d’un grup de dansa oriental de Tornabous (Urgell, Lleida) format per nou ballarines i dirigit per la coreògrafa d’origen brasiler Tati Alves. Al Baladi ha participat en diferents festivals tant a nivell nacional com internacional, i ha guanyat diversos premis, el més recent al Festival de Dansa del Ventre ‘Essències’ de Barcelona 2013 . El proper dia 30 de juny de 2014 Al Baladi dansarà al claustre del Monestir de les Avellanes un ‘Fellahi’ (ball folclòric egipci) i un Baladi (ball popular de dansa del ventre).

Contacte amb Al Baladi: http://danzadelvientretatialves.blogspot.com.es/p/agenda-tati-alves-y-su-ballet-al-baladi.html

COL·LABORADORS

Concert de música medieval

Joglaresses. Música medieval

Joglaresses us presenta la música medieval de manera entenedora i pedagògica sense perdre rigor històric. L’espectacle es desenvolupa a través de cançons extretes de manuscrits medievals, llegendes de les vides dels trobadors o miracles literaris, amb il·lustracions realitzades in situ; tot plegat presentat amb el llenguatge i la teatralització que requereixin l’espai, el públic o el moment. Coneixereu qui eren els joglars i els trobadors, com es transmetia la música a l’edat mitjana i amb quins instruments.

Contacte: http://www.sasserra.com/web/sasserra/joglareses.html

Ajuntament Os de Balaguer
Speedrem. Remolcs
Joglaresses. Música Medieval
Funeràries J. Torné