El VI Concert nocturn al pati de l’abat (VIII Jornades d’Història) pretén portar-nos per la història a través del patrimoni musical religiós i profà medieval. Per això hem convidat al grup

ARDIT ENSEMBLE

Una formació vocal-instrumental interdisciplinària, especialitzada en la recerca, l’estudi i la interpretació del patrimoni musical religiós i profà medieval, nascuda al si de la Universitat de Barcelona. Creat l’any 2012 a partir d’ARDIT Cultures Medievals, aquest grup és integrat per doctors i doctorands, provinents de diferents disciplines humanístiques, com són ara la història medieval i la filologia (semítica, clàssica i francesa). A tots ells els agermana l’estudi apassionat pel món antic i medieval a través dels seus textos.  D’ençà de la seva formació, Ardit Ensemble ha realitzat concerts en actes tant de caire acadèmic com de difusió, amb l’objectiu de poder atansar el patrimoni medieval musical i textual, cristià i jueu, sacre i profà, a tots els públics.

El concert serà en finalitzar el sopar medieval (cap a les 22:00 h. aprox.), al claustre romànic del Monestir de les Avellanes. El concert forma part del V Cicle Musical del Monestir de les Avellanes ‘Música & Patrimoni’ organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Os de Balaguer.

Entrada gratuïta. Us hi esperem!

Dilluns, 10 de juliol de 2017 (22:00 h. aprox., després del sopar medieval)

ardit_ensemble