ja_mageia

VISITA DELS MONJOS DE MONTSERRAT PDF Print E-mail

Arribada dels monjos de MontserratPels volts de la Pasqua els monjos benedictins de l’Abadia de Montserrat realitzen una sortida comunitària. Aquest any han decidit venir a visitar el Monestir de les Avellanes, per conèixer-lo i per compartir amb els maristes la celebració dels seus 100 anys de vida al monestir.

A mig matí va arribar la comunitat de Montserrat, representada per una cinquantena de monjos. El germans de la comunitat marista de les Avellanes van saludar a l’abat Josep Maria Soler i van donar la benvinguda a tota la comunitat.

Tot seguit varem fer una visita guiada al Monestir, en la qual vam intercanviat opinions sobre la història i els elements patrimonials i artístics que formen el conjunt monumental del Monestir de les Avellanes. La visita va finalitzar a l’Arxiu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes, on es va explicar la funció d’aquest arxiu i els principals fons documentals que custòdia.Visitant l'Arxiu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes

Cap a la una del migdia la comunitat va celebrar l’Eucaristia, a l’Església gòtica del Monestir de les Avellanes, on s’hi van poder escoltar i sentir les magnífiques veus dels monjos de Montserrat. I on l’abat va dedicar unes paraules  agraïnt la bona acollida i felicitant els cent anys dels Maristes a les Avellanes.

Acabada la missa vam compartit la taula al menjador del monestir. En acabar el dinar, el G. Isidoro va obsequiar a la comunitat amb bibliografia del Monestir i amb el vídeo i disc del centenari. Al mateix temps els va convidat a tornar al monestir sempre que vulguessin. La comunitat de Montserrat, molt agraïda ens va obsequiat amb dos discs de l’Escolania de Montserrat, i va acceptar la invitació per a fer altres estades al Monestir de les Avellanes.

Visita guiada pels exteriors del MonestirAprofitant el bon temps i l’estona que quedava, la comunitat va fer un passeig pels voltants de la casa, tot visitant les reformes fetes al cementiri del Monestir.

Finalment la comunitat es va acomiadar emprenent el camí cap al Sant Crist de Balaguer, última parada abans del retorn a l’abadia de Montserrat.

.