ja_mageia

TROBADA DE GERMANS GRANS PDF Print E-mail

Uns dies per conviure i compartir experiències

Per aquestes dates cada any se celebra un encontre dels germans grans per gaudir d'un temps de relació fraterna i alhora compartir els seus projectes vitals.

Els dies 12, 13 i 14 del mes de maig s’ha celebrat a la casa pairal de les Avellanes la trobada de germans grans de les diferents comunitats. Enguany solament dels germans de la part catalana de la província ja que és cada dos anys que aquest encontre es realitza amb els germans de França.

Es van aplegar 35 germans que van fer via a la casa en autobús. Un cop arribats a la tarda de la primera jornada van tenir l’ocasió d’escoltar la Gna. Cristina Martínez, provincial de les Teresianes de S. Enric d’Ossó i alhora presidenta de la URC (Unió de Religiosos de Catalunya) entitat que celebra enguany el 30è any de vida. La Germana Cristina, amb un llenguatge proper i alhora profund, va comentar la situació actual de la vida religiosa amb un seguit de reflexions qualificades de novedoses per alguns dels participants a l’encontre. L’eucaristia i el sopar van cloure aquest dia.

El dia 13, dijous, va ser elegit per fer una sortida turística-cultural pels voltants. En primer lloc es va visitar el Castell del Remei, la seva cava i es va fer en la capella de la Mare de Déu que porta el mateix nom una pregària especial al ser també el mes de maig un temps especial de record a Maria. Posteriorment, el grup es va desplaçar al pantà de Camarasa on es feu el dinar en un establiment regentat per un antic alumne de Valldemia que va acollir molt bé als germans. La tarda va donar l’oportunitat de conèixer el Pas dels Terradets i arribar-se fins el Centre d’Observació de l’Univers d’Àger on es va realitzar la part científica del recorregut amb observacions del sol i del planetàrium que ofereix aquest nou espai astronòmic de la Noguera.

El següent dia i darrera jornada de la trobada, va permetre en dos espais diferents prendre el pols a la vida dels germans grans i als projectes de la nostra Província de l’Hermitage. En primer lloc diferents germans van parlar de la seva experiència en diferents àmbits on col•laboren. Entre d’altres destaquem: el G. Gerardo Llera com assessor dels Antics Alumnes de Catalunya, el G. Enrique Hurtado de l’Escola de Pares de Sants Les Corts, el G. José L. Melgosa de les comunitats de Rubí i de la seva atenció a diferents obres socials i educatives, el G. Mariano Santamaría de la seva darrera publicació “El Preu de la traïció” on relata alguns esdeveniments relacionats amb els nostres germans màrtirs de la Guerra Civil, el G. Benito Arbués del nou projecte de la casa de l’Hermitage ja que ell forma part de la nova comunitat que l’anima, i el G. Máximo Alonso de l’acompanyament dels germans grans i malalts.

En segon lloc el G. Maurice Berquet, provincial, va respondre a diferents preguntes sobre la vida de la província i els passos que es van perfilant des del nou Consell Provincial i el darrer Capítol Provincial.

El dinar de cloenda va ser el darrer acte de l’encontre que va ser coordinat molt eficaçment pels Germans Cecilio Díez i Inocencio Martínez. Un espai i un temps per gaudir de la convivència i per seguir descobrint les possibilitats de viure aquesta edat al servei de la missió i espiritualitat marista.

.