ja_mageia

TROBADA MARES I PARES DE GERMANS PDF Print E-mail

Viscuda a l'estiu a les Avellanes

Un cop més els pares i familiars directes de Germans Maristes es varen trobar amb molts dels seus fills per compartir plegats uns dies a l'estiu. Crònica i reportatge fotogràfic de l'encontre.

Trobada de Pares de Germans 2010 

Novament aquest estiu, del 29 de juliol a l’1 d’agost, el monestir de Les Avellanes ha acollit, a l’ombra de la celebració del centenari de la presència marista en aquella casa, la tradicional trobada de Pares de Germans.

Enguany ens hem aplegat al voltant de 60 pares, familiars i germans. Hem pogut disposar de quatre dies de convivència i descans marcats com sempre per la joia de retrobar-nos i gaudir de l’amistat i la companyia mútues.

Hem trobat temps per a tot: passejar, pregar, descobrir nous paratges, rebre informacions de la vida marista de casa i d’arreu...

La magnifica exposició fotogràfica del centenari així con l’excel•lent DVD sobre el mateix esdeveniment ens han ajudat a copsar la riquesa de vida que amaguen aquests 100 anys. Els diferents racons del monestir i el seus voltants, la presència dels germans grans, el personal de servei de la casa, tot ens ajudà a apreciar aquest lloc tan singular i tant estimat per nosaltres.

El Pare Mariano de la Cruz ens assegurà la celebració diària de l’eucaristia, juntament amb els germans de les comunitats de la casa; moments intensos per agrair al Senyor i a la Bona Mare el do d’aquest dies, el do d’un fill marista i, ben segur, per pregar per tots i també per aquells que altres anys ens han acompanyat i ara gaudeixen de la vida per sempre en Déu.

El G. Jordi Llussà en oferí una interessant informació, amb ample suport audiovisual, de la missió marista a l’escola de Karzag (Hongria). El G. Pere Ferré ens presentà detalladament el Capítol general celebrat a Roma a finals de l’any passat amb abundants imatges i també ens feu un ressò del recent Capítol provincial celebrat a la remodelada casa de Notre Dame de l’Hermitage, on si Déu vol, ens donarem cita el proper estiu per a la nostra trobada anyal.

Tampoc faltà el moment “màgic” (mai millor dit) amb la màgia del G. Jaume Andrés que, com cada vegada, ens deixà bocabadats.

La sortida del dissabte ens portà a descobrir les joves i magnífiques caves de Costers de Sió, prop de Camarasa, i després d’un típic dinar a Fontllonga, descobrirem el pintoresc poble de Llimiana, amb visita cultural guiada inclosa.

El bon temps ens acompanyà i, malgrat la calor, podem dir que han estat uns dies de trobada de família marista que, ben segur, no oblidarem cap dels participants. Les fotografies que podeu veure ens donen testimoni.

G. Xavier Barceló

.