ja_mageia

D.O. COSTERS DEL SEGRE PDF Print E-mail

Ruta del Vi de LleidaCosters del Segre és una Denominació d'Origen singular repartida en 7 diferents subzones, agrupa a la gran majoria de les vinyes de la província de Lleida, és petita en agrupar sol a 30 bodegues embotelladores, i gran per la seva extensió, un territori ampli i dispers que ens porta de sud en nord, des de l'última serra del Montsant, amb vinyes a 750 metres, fins al Pirineu amb vinyes a més de 1.000, estenent-se des de les serres de Cervera fins a ponent de la província. Terres calcàries de plans, turons i muntanyes modelades per un clima entre mediterrani i continental, d'amplis contrasts entre el dia i la nit, amb hiverns molt freds i estius calents.

Costers del Segre és multicultural i multiconceptual degut en gran part a l'extensió i dispersió del seu territori i a la diversitat dels seus paisatges i microclimes, el que ha propiciat la gran capacitat d'adaptació de les múltiples varietats plantades en els últims 40 anys, aportant un potencial major per enriquir els seus embotellats.

La filosofia innovadora i la ment oberta de la denominació té el seu reflex en el gran treball a les vinyes, en la diversitat dels seus vins, en les seves magnífiques i gosades etiquetes, en la feina d'investigació i coneixement projectat en el futur, i en la seva vocació exportadora, sent reconeguda per la crítica internacional per la qualitat de seus elaborats i pel dinamisme que desprèn.Vinya del Monestir

Els seus vins, per les seves diferents virtuts, tenen la capacitat de cobrir tot l'espectre que necessita una carta de vins, mostrant la singularitat de cada un dels seus territoris.

 • Negres: Elegants, profunds, afruitats, tànicament integrats, de bona capa.
  Domini dels raïms ull de llebre, cabernet sauvignon i merlot, amb un increment important en els últims anys de sirah i garnatxa.
  • Gran diversitat d'ampolles, tant de varietals com d'acoblaments multivarietals, majoritàriament de criança en bóta.
  • Vins d'alta expressivitat per la quantitat de matisos que ens aporten, sent amplis en aromes, afruitats, minerals, equilibrats, amables i persistents en boca, no exempts de potència.
 • Blancs: Vins complexos, amplis, expressius i persistents.
  • D'una banda, destaca el gran treball realitzat en varietats com chardonnay, sauvignon blanc, albariño o riesling aconseguint vins complexos, afruitats i glicèrics, varietats que durant els últims anys acompanyen a la reivindicació i resurrecció del macabeu com a raïm de gran valor, que aporta cos, estructura, equilibri i crema a múltiples acoblaments, dins la DO.
  • També destaca la feina feta en bóta amb moltes de les seves varietats, creant una sèrie de vins de gran riquesa cromàtica, seriosos, plens, complexos i estructurats, amb cos, que milloren amb una certa guarda en ampolla.

 

DO Costers del Segre

 

 

.