ja_mageia

VIVÈNCIES DEL RECÉS DEL CENTENARI PDF Print E-mail

Les Avellanes. Juliol de 2010.

Els germans de les comunitats són convocats a viure anualment un temps de pregària més intensa en fraternitat. Aquest any amb el rerefons de les crides dels darrers Capítols General i Provincial.

Cada any els germans tenim el privilegi de poder gaudir d’uns dies per fer un recés. Enguany a la província hem organitzat diverses tandes a la casa de Notre Dame de l’Hermitage i al Monestir de les Avellanes. Els germans, en grups d’uns cinquanta hem pogut fer vida el que duen les nostres constitucions en el núm. 73: “el recés anyal ens presenta l’avinentesa de revifar en nosaltres l’esperit de la consagració”. El tema central ha estat la crida i els documents del XXI Capítol General “Amb Maria, sortiu de pressa ver una nova terra”

Heus ací uns unes petites vivències dels germans (francesos, hongaresos d’adopció, grecs i catalans) que del 21 al 27 de juliol han participat al recés de les Avellanes.

“El recés ha estat un espai privilegiat per aprofundir en les crides del Capítol General. Destaco personalment la crida a viure amb entusiasme (i amb cor ardent) la nostra vocació de GERMÀ. Una vegada més la resposta és a les nostres mans. Com Maria i Champagnat volem anar l’encontre dels altres en la nostra vida de cada dia. Tot un repte! Gràcies per aquests dies compartits amb els altres germans de la Província”

“És un regal immens tastar que a la teva mitjana edat Déu és capaç de renovar, de fer nou, el sentit del teu caminar diari com a germà i com l’experiència compartida amb els altres germans és motiu d’entusiasme i major fidelitat”

“L’oportunitat d’escriure una carta a un infant m’ha fet reflexionar en les meves actituds del dia a dia. No puc defraudar l’evangeli. He de respondre a les expectatives dels infants tot intentant no defraudar-los”

“¡Caminante no hay camino, se hace camino al andar! Una invitació a continuar caminant, de pressa... amb un ritme constant... però sense aturar-se. Per a mi, no oblidar les crides, que Déu, Maria i Champagnat em fan contínuament en l’encontre diari amb els meus germans de comunitat... Es fa camí al caminar".

“Viure intensament entre germans, en la pregària i el compartir dóna un nou alè per viure cada dia en fidelitat el compromís fet al noviciat. Gràcies”.

“El recés s’ha desenvolupat en un ambient de calma i de repòs permetent la trobada amb un mateix, moments de pregària i de meditació de textos, sense pressa. Els temes dels dies han estat ben escollits i presentats, amb senzillesa i claredat. Gràcies. Torno amb audàcia i entusiasme vers una terra nova, disponible per als altres i disposat a fer de nou en la meva vida. Gràcies Jesús, gràcies Maria, gràcies Marcel•lí, Gràcies germans meus.”

Aquests i més testimonis mostren el clima de fraternitat, senzillesa i pregària que hem tingut i l’oportunitat de revifar la nostra consagració amb Maria de la visitació. Que com Ella siguem més autèntics davant Déu i davant els altres. Que tinguem un bon estiu i una bona entrada de curs!

Text de Miquel Cubeles

Extret de http://www.maristes.cat

 

.