ja_mageia

UN MES DE JULIOL MOLT TORMENTÓS PDF Print E-mail

Feia anys que no teníem un juliol tant mogut i tant plujós. En una setmana ha caigut més aigua que en els mesos juliols dels darrers tres anys junts. L’estadística és clara: 2010: 3 litres, 2011: 32’7 litres, 2012: 25,6 litres, 2013: 104,7 litres a 15 de juliol. (Llegir més)

.

Les tormentes, amb llamps i trons, i malauradament amb alguna pedregada, ens han visitat en aquests darrers dies.  La vinya ha rebut de valent.  Ara per ara no hi podem entrar doncs alguna part està anegada i d’altres t’hi quedes enganxat. Per sort feia pocs dies que les màquines havien acabat de tallar l’ordi i recollir la palla.  Molt a prop del monestir encara  podem veure molts camps d'altres propietaris que no han pogut segar.  Les màquines ho tenen magre per ficar-s’hi. Caldrà esperar uns quants dies de sol intents perque s’eixugui el terra, i confiar que els temporals anunciats de tarda no vinguin carregats amb pedres que ho acabin de malmetre.

Algunes parets també han patit els efectes d’aquests aiguats, així com els arbres. El dia 10 el temporal en va arrencar de soca-rel un de quasi bé 100 anys d’antiguitat, i va fer trencadissa de moltes branques.