ja_mageia

NOTÍCIA DELS ARXIUS DEL MONESTIR PDF Print E-mail

Arxiu GavínEls arxius del Monestir de les Avellanes i dels Germans Maristes han augmentat en els últims temps el seu ressò, sent notícia en diversos articles, com el publicat per Ebla. Gestió Documental, el del butlletí de l'Associació d'Arxivers o bé el butlletí Arxius del Departament de Cultura.

L'article “L’Arxiu Gavín continua descobrint antigues esglésies a Catalunya“, elaborat i publicat per Ebla. Gestió Documental una empresa que proveeix  serveis de qualitat documental a les organitzacions, però que també dedica una mica del seu temps a donar a conèixer arxius curiosos, antics o emblemàtics a través de la secció Armarium del seu lloc web. D’aquest article també se n’han fet ressò altres mitjans de comunicació com el bloc del Grup d’Arxivers de Lleida, el butlletí Flama o la publicació Catalunya Religió.

.

Recentment també hem vist publicat l’article “Responsables del Servei d’Arxiu i Biblioteca de Maristes Catalunya” a la secció de l’arxiu a l’arxiver del Butlletí Arxius, n. 99 de l’Associació d’Arxivers – Gestors Documentals de Catalunya. En aquest article s’explica breument l’experiencia viscuda pels tres arxivers que actualment treballen en el projecte de gestió documental dels Germans Maristes de Catalunya.

Arxiu del Monestir de Bellpuig de les AvellanesFinalment també fa uns mesos l’Arxiu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes i l’Arxiu Gavín entraven al noticiari del Butlletí Arxius, n. 60 de la Subdirecció d’Arxius i Gestió Documental del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas se’ns dedica una pàgina en la que es parla de la col·laboració dels arxius en les activitats vinculades a la celebració delcentenari marista al Monestir de les Avellanes, com ara l’exposició, el llibre del centenari, les Jornades d’història, etc. També es parla de l’evolució dels treballs realitzats a l’Arxiu Gavín d’ençà de la seua inauguració l’any 2008.