ja_mageia

IX MEMORIAL DE LES AVELLANES PDF Print E-mail

ix memorial avellanesEl passat dissabte 2 d'abril va tenir lloc l'acte del IX Memorial del Monestir de les Avellanes en record i homenatge als 375 soldats d'ambos bàndos, morts durant la Guerra Civil espanyola i enterrats al cementiri del Monestir de les Avellanes.

L'acte, que va reunir més d'un centenar de persones, va comptar amb la presència del Subdelegat del Ministeri de Defensa a Lleida, el coronel Pablo Martínez Delgado i el Governador Militar de Lleida i Director de l'Acadèmia de Suboficials de Talarn el coronel Luis Castuera Novella. També hi participaren setze representants de l'Assoziacione Nazionale Alpini d'Itàlia, encapçalats pel seu Conseller Nacional el Sr. Mauro Gatti. Aquesta associació ja fa uns anys que participa en aquest acte.

.

L'acte organitzat per l'Associació Espanyola de Veterans de Muntanya i la Associació d'Artillers Veterans de Muntanya de Lleida, va començar amb una missa a l'església de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, seguit de l'ofrena floral a la tomba del cementiri on estan enterrats els 375 soldats morts a l'Hospital Militar del Monestir de les Avellanes entre l'abril de 1938 i gener de 1939, la jornada va finalitzar amb un dinar de germanor entre tots els assistents. Aquest acte es fa en record d'aquestes víctimes de la Guerra Civil espanyola, i vol ésser una contribuició en la recuperació i foment de la memòria històrica i democràtica.

ix memorial avellanes