ja_mageia

El MONESTIR JA ÉS MEMBRE OFICIAL DE LA RUTA DEL VI DE LLEIDA PDF Print E-mail

El Monestir de les Avellanes rep el certificat com membre oficial de la Ruta del vi de Lleida

Ruta del vi de LleidaAquesta setmana el Monestir de les Avellanes ha rebut una molt bona notícia, que ens arriba com a regal anticipat de les festes nadalenques. Després de mesos de treball i esforços el Monestir de les Avellanes ha rebut el reconeixement com a membre oficial de la Ruta del vi de Lleida. Al mateix temps la Ruta del vi de Lleida també ha estat certificada oficialment pel club de rutes del vi de l'Estat espanyol.
.

Des d'ara trobareu al Monestir de les Avellanes diversos elements que ajuden a promocionar el vi del monestir, el vi de la Noguera i la Denominació d'Origen Costers del Segre, de la qual formem part. Disposem de tota la informació sobre la ruta del vi de Lleida (bodegues, allotjaments, restaurants, activitats, etc.), tenim a la vostra disposició el Racó del Vi, on trobareu totes les varietats del vi del Monestir. Us oferim paquets d'activitats relacionades amb el món del vi, com el Paquet Enològic, en el que podeu visitar una bodega de la Noguera. També, al Restaurant el Claustre, hi trobareu un punt d'informació explicatiu sobre els diferents vins que podeu trobar al nostre restaurant i a la resta de la ruta.Vinya del Monestir de les Avellanes  

El comitè executiu del Club de Producte de les Rutes del Vi de l'Estat Espanyol, reunit ahir al Ministeri del Medi Ambient i Medi Rural i Marí, ha aprovat la certificació de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre. El projecte assoleix així el seu reconeixement oficial i entra a formar part del club de les rutes del vi de l'Estat espanyol certificades.

Després dels treballs efectuats al llarg dels darrers dos anys, la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre ha passat durant el darrer novembre l'auditoria oficial encarregada pel comitè de gestió de les Rutes del Vi d'Espanya. En aquest punt, es van examinar les empreses -tant bodegues com allotjaments i restaurants-, la mateixa Ruta del Vi que n'és l'ens gestor i Lleida com a destinació turística temàtica del vi.

L'informe de l'auditoria destaca l'acompliment per part de les empreses i establiments membres de la totalitat dels requisits obligatoris i d'una elevada proporció dels requisits voluntaris, la qual cosa garanteix que la Ruta oferirà productes i serveis d'alta qualitat.

jordi bonet  d_0501-Amb les 3 iniciatives aprovades (a més de Lleida, Ribera del Duero i la Garnatxa del Campo de Borja), el total de rutes s'eleva a 16 i n'hi ha 5 pendents d'aprovació. La de Lleida és la que ha aconseguit la certificació de forma més ràpida. Precisament aquest ha estat un dels aspectes que la presidenta de Turisme de Lleida, Montse Mínguez, ha destacat en la seva intervenció davant el comitè executiu. La regidora ha agraït les empreses membres l'esforç i la voluntat d'haver posat al dia les seves instal·lacions i, així, complir els requisits, en alguns casos, amb importants inversions.

Mínguez també ha subratllat que l'aprovació d'avui és tan sols el principi i que ara toca treballar en la millora de la senyalització, en la comercialització i en la promoció per tal que en breu es comenci a notar l'afluència d'enoturistes a les terres de Lleida.

De la seva banda, Tomàs Cusiné, president de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre, s'ha mostrat il·lusionat per reconeixement obtingut per aquest projecte i ha posat en relleu que ara comença la fase més important, que és posicionar Lleida al mapa enoturístic Nacional.