ja_mageia

CENTRE COMARCAL LLEIDATÀ A BARCELONA PDF Print E-mail

Guanyadora del sorteigEl passat 14 de novembre es va celebrar al Centre Comarcal Lleidatà de Barcelona la Festivitat del Sant Crist de Balaguer. El desenvolupament dels actes i la participació van ser tot  un èxit. Dintre d'aquest actes hi havia la participació del Monestir de les Avellanes amb el sorteig d'una nit i mitjà pensió per a dues persones per a fer estada a l'hostatgeria del Monestir de les Avellanes. El sorteig va ser molt celebrat i aplaudit. Finalment hem de feilictar als guanyadors que esperem gaudeixin d'aquest premi i del Monestir de les Avellanes el màxim possible.

.

 

Centre Comarcal Lleidatà és una entitat recreativa fundada a Barcelona el dia 4 de novembre de 1927 amb el nom de "Centre de Lleida i les seves comarques". L'actual denominació fou adoptada l'any 1933 com a resultes d'haver absorbit el "Casal lleidatà" que havia estat fundat l'any 1929.

L'associació promou diverses iniciatives culturals, com ara cursets de català, d'anglès, de pintura aLogo l'oli, de terrissa o de cant coral. Des del 1956, ha exercit una gran influència cultural amb la publicació d'un butlletí interior mensual, gairebé tot en català, i la celebració de cursets, sessions literàries i exposicions, i alhora va fer una defensa aferrissada de la catalanitat de les terres de Lleida davant els intents de determinades autoritats franquistes de separar la província de Lleida de la resta de Catalunya.

El primer president de l'entitat fou Enric Beleta i Gasull, de 1927 a 1931. L'any 1933, Francesc Macià i Llussà, President de la Generalitat de Catalunya, va visitar l'entitat i amb tal motiu se'l va nomenar President d'Honor, essent el primer amb aquesta distinció. L'actual president és Miquel Àngel Gento i Sostres.