ja_mageia

EL MONESTIR JA ÉS DO COSTERS DEL SEGRE PDF Print E-mail

DO Costers del SegreDes d'aquest setembre les vinyes del Monestir de les Avellanes i de tot el municipi d'Os de Balaguer ja formen part oficialment de la Denominació d'Origen Costers del Segre.

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Costers del Segre ha afegit de forma oficial diversos municipis productors de vi, entre els quals el d'Os de Balaguer, que a quedat inclòs dintre de la Subzona d'Artesa de Segre.

.

Des del Monestir de les Avellanes feia temps que es treballava per incloure les seues vinyes i les del municipi d'Os de Balaguer dintre de la DO Costers del Segre, que és la que li pertoca per àrea geogràfica, així com per la tipologia de vins elaborats.

Costers del Segre és una Denominació d'Origen singular repartida en 7 diferents subzones, agrupa a la gran majoria de les vinyes de la província de Lleida, és petita en agrupar sol a 30 bodegues embotelladores, i gran per la seva extensió, un territori ampli i dispers que ens porta de sud en nord, des de l'última serra del Montsant, amb vinyes a 750 metres, fins al Pirineu amb vinyes a més de 1.000, estenent-se des de les serres de Cervera fins a ponent de la província. Terres calcàries de plans, turons i muntanyes modelades per un clima entre mediterrani i continental, d'amplis contrasts entre el dia i la nit, amb hiverns molt freds i estius calents.

Vinya del Monestir de les Avellanes