ja_mageia

XXIII TROBADA DE CAMPANERS A OS DE BALAGUER PDF Print E-mail

Os de BalaguerUn any més a Os de Balaguer tornen a repicar les campanes. Arriba la XXIII Trobada de Campaners de Catalunya i la Fira de la Campana, els dies 24 i 25 d’abril de 2010.

L’Ajuntament d’Os de Balaguer i la Confraria de Campaners de Catalunya, han preparat un any més un cap de setmana d’homenatge als campaners de Catalunya, tot rememorant la llarga tradició d’aquest ofici. (vegeu programa)

.

Els actes començaran el dissabte 24 d’abril a les 20:30, amb el pregó d’inici de festa. El pregó de la Festa anirà a càrrec del director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el senyor Albert Turull i Rubinat. Tot seguit amenitzarà la festa el concert amb el grup Syrinx.

El diumenge dia 25 hi haurà la celebració de la Fira de la Campana, amb demostració d’oficis antics pels carrers de la vila d’Os de Balaguer.

A les 10 del matí rebuda dels Campaners per part de les autoritats i lliurament de les credencials, a continuació hi haurà esmorzar de germanor.

Cap a dos quarts d’onze tindrà lloc la tradicional mostra de tocs per part dels campaners i a les 12 del migdia Missa cantada amb la Coral Mare de Déu del Coll.

A les 14:00 dinar popular, preparat per les mestresses del poble, a la pista poliesportiva.  A la sobretaula es farà l’homenatge als campaners amb el lliurament d’un obsequi amb productes típics d’Os de Balaguer. Finalitzarà la trobada amb el ball de fi de festa.

Moment de la fosa de la Campana