ja_mageia

NOTÍCIES DEL MONESTIR
II JORNADA SERVEIS SOCIALS TERRES LLEIDA PDF Print E-mail

L’11 d’abril de 2019 el Monestir de les Avellanes acull la 2a edició de les Jornades de Serveis Socials Bàsics de les Terres de Lleida, organitzades per l’Equip de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.En aquesta segona edició, les jornades se centren en el propòsit dels Serveis Socials de cuidar les relacions familiars i comunitàries enteses com un bé de la societat.

En aquesta edició l’objectiu és crear espais de treball que convidin els i les professionals a reflexionar sobre l’acompanyament a les persones en els processos de reajustaments familiars i comunitaris, quan hi ha situacions de crisi a les llars, com poden ser la violència intrafamiliar, la separació de la parella, la malaltia d’un membre, la soledat i l’aïllament, etc. Així mateix, el programa està pensat en diferents espais, que fomentin la interacció entre professionals i persones usuàries com a inspiradora de canvis.

Consulteu el programa // Web de la Jornada

 
EXPOSICIÓ D'AQUAREL·LES DE LLUÍS GARROFÉ PDF Print E-mail

El dissabte, 1 de setembre de 2018 a les 17:30 h, us esperem a l’acte inaugural de l’exposició “Aquarel·les” de l’artista de Tartareu, Lluís Garrofé i Amorós. Com és habitual l’exposició serà a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes, dins de l’Espai Cultura, Art i Música, i la podreu visitar de forma gratuïta fins al 30 de setembre de 2018. En finalitzar l'acte hi haurà pica-pica per a tothom.

Les seves obres es basen en la pintura ràpida, en les creacions que quan s’inicien volen ser acabades. Actualment treballa en base a l’aquarel·la, perquè considera que és una tècnica complexa que li suposa reptes constants. Els motius dels seus quadres són els paisatges i en bona part tenen com a protagonistes l’entorn de la infància i la joventut de l’artista. Hi veurem doncs racons de Tartareu, Os de Balaguer, Àger i el Montsec. A partir d’aquests paisatges reals, ha anat experimentant cap als paisatges recreats a partir de l’inconscient de l’artista.

 
 
L'ARXIU GAVÍN DESCOBREIX UNA ERMITA ROMÀNICA PDF Print E-mail

Arxiu GavínL’Arxiu Gavín del Monestir de les Avellanes (Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya) col·labora des de fa un temps amb el Sr. Cristian Laglera Bailo (Osca, Aragó) per descobrir noves esglésies a la zona de la Franja de Ponent i incorporar-les a l’inventari fotogràfic d’esglésies que preserva l’arxiu.

El passat 5 d’agost de 2018, gràcies al Sr. Cristian Laglera i al seu col·laborador, el Sr. Francisco Martí, el Josep Sansalvador (Arxiu Gavín) va poder fotografiar i ajudar a netejar les restes d’una ermita romànica al poble d’Ovís (un poble deshabitat que pertany al municipi d’Areny de Noguera). L’ermita, que de la qual en desconeixem l’advocació. De l’anàlisi visual de les restes, s’observa que va ser un temple d’una sola nau, acabat amb l’absis semicircular encarat a l’est, com és característic en aquestes construccions romàniques. Només són visibles els murs sur i una mica l’est. La resta estan remplenats de terra, ja que la zona s’utilizà per al conreu.

 
VIU L'EXPERIÈNCIA DE DORMIR EN UN MONESTIR PDF Print E-mail
Hostatgeria Monestir de les AvellanesHas viscut mai l'experiència d'allotjar-te en un monestir? Al Monestir de les Avellanes tens la possibilitat d'allotjar-te i fer-hi una estada. Descobreix la nostra Hostatgeria monàstica, amb 37 habitacions dobles, totalment equipades, amb bany i vistes a l'exterior. Un edifici integrat dins del conjunt monumental del monestir, que preserva el claustre romànic, l'església gòtica on hi ha enterrats els comtes d'Urgell. Un monestir amb comunitat religiosa activa, en el qual encara hi viuen 20 religiosos. A més a més, l'estada a l'Hostatgeria del Monestir de les Avellanes pots gaudir de la visita guiada al monestir o a l'Arxiu Gavín, així com podrà descobrir la natura i el patrimoni dels pobes del Montsec. Vine i gaudeix-ne! Fes ara la teva reserva en línia o bé informa't al 973 43 80 06 o bé This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  
 
EXPOSICIÓ "MARISTES 200 ANYS I +" PDF Print E-mail

Monestir de les Avellanes 03Fins al proper 23 d’agost podeu gaudir de forma gratuït, al refectori del Monestir de les Avellanes, de l’exposició “Maristes: 200 anys i +” que commemora el bicentenari de la fundació de l’Institut dels Germans Maristes.

Vegeu en aquest enllaç la informació realitzada per Balaguer TV

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 26