ja_mageia

JORNADES HISTÒRIA MONESTIR DE LES AVELLANES

PRESENTACIÓMonestir de les Avellanes

L'Associació d'Amics del Monestir de les Avellanes i el Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals Espai, Poder i Cultura de la Universitat de Lleida, us ofereixen un nou espai de reflexió, recerca i debat en l'àmbit de la història de l'Església i la religiositat.

Les I Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes formen part de les activitats organitzades per celebrar el Centenari de l'arribada dels Germans Maristes al Monestir de les Avellanes. 

ELS PREMONSTRATESOS A L'EDAT MITJANA
(I Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes)

El 1910 els Germans Maristes prengueren possessió del monestir abandonat de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes. Ara fa cent anys que així floria de nou l'antiga casa dels Canonges premonstratesos, pionera a l'Antiga Corona d'Aragó i panteó dels comtesClaustre del Monestir de les Avellanes, anys 20 d'Urgell. És el moment de reprendre la memòria de com s'endegaren aquells primers passos en un segle XI aparentment llunyà, però de perllongada petja fins als nostres dies.

DESTINATARIS

Les Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes estan adreçades a tothom que hi estigui interessat. Com a espai de difusió de la recerca i del coneixiement, són d'especial interès per a investigadors, estudiants, professors d'ensenyament, etc. Però també estan especialment adreçades als veïns i veïnes de la Noguera, que tinguin interès en conèixer una part de la seua història. 

OBJECTIUS

Les Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes tenen l'objectiu de contribuir a la promoció i difusió de la recerca en història de l'Església i de la religiositat, així com potenciar l'ús d'aquesta recerca per a l'elaboració de materials didàctics i pedagògics.

Des de l'organització es pretén donar continuitat a les Jornades, amb noves edicions, amb l'objectiu d'esdevenir un referent dels estudis sobre la història de l'Església i la Religiositat

Descàrrega't el cartell
  Descàrrega't el programa

ORGANITZA

  • Associació d'Amics del Monestir de les Avellanes 
  • Grup de Recerca Consolidat en Estuids Medievals Espai, Poder i Cultura, de     Universitat de Lleida

COL·LABORA

  • Institut d'Estudis Ilerdencs
  • Consell Comarcal de la Noguera
  • Departament d'Innovació, Universitats i Empresa
  • Institut Germans Maristes. Província de L'Hermitage
.