ja_mageia

CENT ANYS AL MONESTIR DE LES AVELLANES

 “Monestir de les Avellanes, 100 anys de nova vida amb els Maristes”

Benvolgut germà, amic, amiga,

A la casa pairal dels maristes de Catalunya estem de festa: l’any 2010 fa cent anys de l’arribada dels germans a aquesta casa de les Avellanes per posar-hi el noviciat.

 Cent anys de nova vida dins unes parets i en un recinte de tradició de vida religiosa secular, el Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, fundat pel monjos premonstratencs a finals del segle XII.

Vida nova perquè nova és la institució que l’habita, religiosos maristes que es formaran en aquesta casa per a ser apòstols dels infants i joves de les nostres terres i d’indrets més llunyans.

Vida nova que es fa palpable no tan sols en el que hi viuen, sinó també en aquells que hi descobreixen un punt de referència pel seu caminar humà i espiritual. Joves que en la Pasqua, en els camps de treball, en les convivències... han descobert el seu projecte de vida.

Vida nova que avui es tradueix en una casa de “portes obertes” que acull tota persona en recerca de descans, pau, silenci, natura i experiència de transcendència.

Vida nova que ens fa sentir universals en els nostres ideals, al mateix temps que ens porta a viure arrelats i compromesos amb el territori.

Tu també ets protagonista d’aquest centenari!

Et convidem a viure’l amb nosaltres, tot agraint la vida i la vida nova que des d’aquesta casa s’ha generat i es genera.

Feliç centenari de la presència marista al Monestir de les Avellanes!

Equip del centenari
Comissió Avellanes
 
 
 
logo centenari
.