ja_mageia

TROBADDA DE FORMACIÓ PASTORAL MARISTA PDF Print E-mail

Una oportunitat per formar-se i compartir els seus projectes

A cada escola marista de casa nostra hi ha un grup d'educadores i educadors que promouen i coordinen les activitats religioses i socials amb el nom d'Equip de Pastoral. Van fer un encontre plegats a les Avellanes.

Trobada de formació dels equips de pastoral local

Els dies 25 i 26 de novembre els membres dels equips de pastoral de les escoles maristes ens vam trobar a les Avellanes per compartir dos dies de formació i de trobada.

La trobada sorgeix a partir de les reflexions de l’assemblea de coordinadors de pastoral per oferir un espai de formació per compartir i reflexionar sobre l’animació pastoral en una escola marista, per fomentar el dinamisme i la dinamització pastoral dels equips i dels claustres potenciant el treball en xarxa i per sentir-nos en comunió amb la missió marista que es desenvolupa a la Província de l’Hermitage. 

Les sessions de formació van ser molt ben dinamitzades per Oscar Alonso, actualment cap d’estudis de l’escola Monte Tabor de Madrid i col•laborador del departament de pastoral de la FERE. Amb l’Oscar vam treballar a partir del sentit evangelitzador de l’escola cristiana i de la realitat dels infants i joves que acompanyem i ajudem a créixer. 

La valoració dels dos dies de trobada ha estat molt positiva per part de tots. Primer de tot en la vessant formativa, perquè ens ha servit per compartir intuïcions i per desvetllar somnis i projectes que ens ajudin a desenvolupar la nostra tasca evangelitzadora d’escola. També destaquem el bon ambient que va propiciar la trobada i els bons moments de compartir en els àpats, els esbarjos, el lipdub... També destaquem l’eucaristia compartida amb Mn Ramon Prat. 

En acabar els dos dies de formació tots vam constatar la vitalitat i la il•lusió dels equips per anar construint junts aquests somnis i projectes per l’animació pastoral de l’escola. 

G. Ramon Rúbiles

.