ja_mageia

CRÒNICA DE LA PASQUA DEL CENTENARI PDF Print E-mail

Pasqua Avellanes 2010Crònica i experiències de diferents participants d'aquest encontre que se celebra a la casa pairal dels Maristes de Catalunya. Enguany en el centenari de l'arribada dels primers germans al monestir.

Aquest any, la Pasqua Jove de Les Avellanes, en la seva 37ena edició i celebrant el centenari de la presència marista en el monestir, ens convidava a viure 4 dies per fer de cadascú de nosaltres 1 COR 100% NOU!

Espais, celebracions, testimonis, tallers, cants, pregàries, gestos, perfomances... preparades des de l’amor i la tendresa, amb molta cura i dedicació per fer-nos entendre que aquest cor de pedra, que a vegades se’ns fa pesat i al qui li costa bategar, pot tornar a apassionar-se per la vida amb un munt de petits detalls.

Per a la majoria de nosaltres, la Pasqua són 4 dies de vivències, de retrobaments, de càrrega d’energies... Per a alguns, juntament amb la pre-Pasqua, s’inicia un camí d’acollida i obertura vers els altres per a què Dijous el “Pasqualet” ens obri els seus braços de bat a bat... Per a d’altres, un equip amb molt d’entusiasme i il•lusions, la Pasqua es viu dia a dia, amb trobades periòdiques, per anar somniant plegats com explicar als més joves que Jesús es troba en cadascú de nosaltres i no tancat a les esglésies.

Si preguntéssim a cadascun dels participants de la Pasqua d’aquest any, segur que les respostes per molt variades que fossin, coincidirien en quelcom: La Pasqua no et deixa indiferent... Hi ha quelcom, o potser algú, que et remou, que fa que t’aturis, que omplis amb aire totalment renovat els teus pulmons i valoris allò que t’envolta i et fa feliç...

Podria explicar-vos molts més detalls... però crec que amb els dos següents testimonis que hi ha a continuació, és possible entendre allò que us volem transmetre:

"La Pasqua per a mi ha estat un regal en molts sentits. Un espai 'màgic' (Les Avellanes) amb moments importants de silenci, amb espais per sentir-se i escoltar el que tinc a dins. Uns dies de trobada amb altres persones; una trobada marcada per la complicitat que dóna el caminar plegats, el ser valents i el sentir-se part d'una mateixa família. Uns dies per celebrar la VIDA: celebrar que ets viu, celebrar que dins teu passen moltes coses i celebrar que té sentit continuar estimant. Sempre en grup, sempre acompanyat, sempre en família.

La passió, la mort i la resurrecció de Jesús no deixen de ser per mi la història d'una persona qualsevol, com tu i com jo. El secret de la Pasqua de les Avellanes, per a mi, és que em donen l'espai per sentir aquesta història, per deixar-la ressonar a dins, per sentir-me protagonista i partícip. I a partir d'aquí, no hi ha secret, quan connectem amb alguna cosa autèntica i ens deixem sentir: pot ser que perdem una mica el control, que deixem espai a allò que no entenem, que baixem defenses, que plorem, que saltem, que... no hi ha una resposta estereotipada, vet aquí el secret. Pasqua Avellanes 2010

De cara a l'any vinent, i perquè no, cada dia: ens arrisquem a connectar amb allò autèntic? Vine i prova-ho!"

Ignasi Gallifa

Els dies de Pasqua són sempre uns dies contradictoris: de joia, de felicitat, d'alegria, retrobament... però són també per altra banda de resignació, de por, de dubte... i és així com 4 dies a Les Avellanes es converteixen en uns dels dies més importants de l'any. A vegades, sembla que el dia a dia ens mengi, que no ens deixi temps per reflexionar i per escoltar-nos i és a Pasqua on sempre he trobat aquest moment especial.

Ja fa alguns anys que hi vaig, i cada any trobo quelcom d'especial, d'irrepetible, que em fa despertar molts sentiments. Diuen que la primera Pasqua és la més xocant, però per a mi cada any ho ha estat.

A més, tinc la sort de poder compartir aquests moments tan especials i tan íntims, amb persones que m'han acompanyat durant molts i molts anys, i que encara fan més especial la Pasqua.

Crec que és un moment molt important tant per conèixer noves persones, com per fer caliu amb aquelles que més estimes, i compartir moments et fan molt i molt proper a persones que tens al voltant. Per a mi ha estat una Pasqua de retrobament interior, de calma, de vivència i de compartir.

A vegades em pregunto que serà de mi en cinc anys, i la veritat és que com la vida dóna tantes voltes, no ho sabria dir... El que sí sé és on estaré d'aquí cinc anys durant els dies de Pasqua.”

Lara Aragonés

Pasqua Avellanes 2010Ho sents? El sents? El teu cor ha bategat amb més intensitat a mesura que avançaven les paraules? No pateixis... és normal! Quan t’escoltes a tu mateix i et deixes sorprendre per la màgia de la Pasqua de Les Avellanes significa que estàs connectant amb Ell... hi haurà moments apassionats per viure amb intensitat... hi haurà moments foscos on mica en mica potser brillarà aquella petita llum... però, de ben segur, que sempre hi haurà moments de joia, alegria i resurrecció... on hauràs aconseguit fer del teu cor de pedra, UN COR 100% NOU!

Helena Beltran

Extret de: http://www.maristes.cat

.