ja_mageia

ACTIVITATS DE L'ESPAI ORÍGENS PDF Print E-mail

Molt a prop del Monestir de les Avellanes hi trobareu l'Espai Orígens (Camarasa, La Noguera). És el Centre d'Interpretació del patrimoni natural i cultural de la zona del Montsec. El Centre està situat al peu de la Serra del Montroig molt a prop de la confluència entre els rius Noguera Palleressa i Segre. L'Espai orígens posa a la teva disposició un conjunt ampli d'activitats per conèixer els jaciments prehistòrics, restes arqueològiques, entorn natural, etc. del Montsec.

Des del Monestir de les Avellanes podeu informar-vos de les següents activitats organitzades a l'Espai Orígens de Camarasa.

Catàleg d'Activitats:

Visites guiades als espais de la Batalla del Segre (reserva prèvia):Batalla del Segre

 • La memòria de la Guerra Civil és viva en aquests indrets del front del Segre (1938): el Merengue, els búnkers de Palous i la fossa de Camarasa. Durada: 1h. Cost: 3 € pp (grup mínim 10). Dirigit a: grups interessats, associacions, estudiants, famílies.

Visites guiades a la Roca dels Bous (Territori Neandertal)

 • Informació de l'activitat: La Roca dels Bous és un Jaciment arqueològic antic campament Neandertal a la vora del riu Segre. Es fa un recorregut guiat amb iPad i completat amb per un guia. Paisatge de gran bellesa enmig del Segre. Durada: 1,30 h. Cost: 5 €. Tots els públics.
 • Visita Nocturna: En dies programats de l'estiu (vegeu web). Preu: 5,5 € (3,5 € red.)
 • Visita infantil: Recorregut guiat convertit en joc de proves per als més perits. Nens/es de 12 a 16 anys. Preu: 5 €

Activitats familiars, escolars i de públic general: Roca dels Bous

 • Joc del Xaman: Joc de pistes al voltant del centre, en plena natura. El Xaman et guiarà per l'entorn per poder demostrar les habilitats que tens per observar, caçar, recol·lectar superant diferents proves. Durada: 1,30 h. Cost: 5 € (3 € reduida). Per a famílies, escoles, esplais. Grup mínim 10 persones o 30 €.
 • Taller "una pinzellada de prehistòria": Taller d'introducció a la prehistòria: fer foc amb mètodes antics, pintar amb pigments naturals, fer eines... Durada: 30 min. Cost: 2 € pp. Per a tothom, sense reserva.

Parc Arqueològic DidàcticCova dels Bous

 • Tastets de la prehistòria: Entra a les cabanes i comprova la teva habilitat per caçar o per fer collarets amb eines prehistòriques. Durada: 1, 30 h. Preu: 5 € (3€ red.). Tots els públics.
 • Joc de caça i recol·lecció: Posa a prova la teva capacitat per orientar-te, de caçar i de recol·lectar! Hauràs de superar diferents proves. Durada: 1,30 h. Preu: 5 € (3 € red.). Públic infantil, esplais, escoles...
 • Nit prehistòrica: Segur que no heu sopat mai en un entorn ambientat, a la vora del foc menjant amb les mans... dinamitzat amb animadors. Durada: 2 h. Preu: 20 € (grup de més de 20 persones 12 €). Tots els públics.

Activitats al Centre d'Interpretació "Espai Orígens"

 • Botiga i llibreria del patrimoni natural i cultural del Montsec.
 • Exposicions temporals gratuïtes (més informació)
 • Conferències, xerrades, trobades i presentacions
  •  Conferències gratuïtes (divendres vespre o dissabte matí): "Ciència a l'abast" i "Educació i Patrimoni" (Durada 45' i debat)
.
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner