ja_mageia

ESPAI CULTURA, ART I MÚSICA - PROGRAMA 2014 PDF Print E-mail

Espai Cultura, Art i Música” és una iniciativa que pretén obrir diferents espais de la casa a músics i a la resta d'artistes en general, amb l'objectiu que aquests puguin mostrar-hi les seves creacions. La finalitat d'aquest projecte és donar a conèixer el monestir com a espai on tothom pugui apropar-se i experimentar diferents vessants de la cultura.  


PROGRAMA D'ACTIVITATS 2014

Del 14 al 30 de juny de 2014 (Monestir de les Avellanes)

II Cicle de Concerts del Monestir de les Avellanes i d'Os de BalaguerII Cicle Musical

 4 de juny de 2014. (20:30 h.) i al Claustre del Monestir (Entrada: 3 €)

 •  Atipic Quintet de Metall. Música des del reinaiment fina a l’actualitat

28 de juny de 2014 (20:30 h) – Església del Monestir. (Entrada: 3 €)

 • Hisaishi i Miyazaki. Música i colors amb la direcció de Manel Cubeles

30 de juny de 2014 (22:00 h. ) – Claustre del monestir (Entrada: gratuïta)

 • III Concert nocturn amb Joglaresses. Música medieval 

Ho organitza: Ajuntament d’Os de Balaguer, Diputació de Lleida, IEI i Monestir de les Avellanes

De l'1 al 30 de maig de 2014 (Sala Capitular del Monestir de les Avellanes)

Exposició: "Mostra del romànic de la Noguera"Mostra del Romànic de la Noguera

En motiu del 5è aniversari de la inauguració de l'Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes hem preparat l'exposició "Mostra del romànic de la Noguera". Es tracta d’una selecció de 34 fotografies d’esglésies romàniques de la comarca de la Noguera.

La finalitat de l’exposició es donar a conèixer una mostra del romànic conegut de la comarca. La Noguera, segons l’inventari de l’Arxiu Gavín, compta almenys amb 176 edificis religiosos d’estil romànic, a més de ser la comarca on hi ha el municipi (La Baronia de Rialb) que concentra més esglésies romàniques de Catalunya.

Vegeu la versió virtual de l'Exposició i la Notícia TV3

 

25 d'abril de 2014 (19:30 h., al local social de Vilanova de la Sal)

Vilanova de la Sal i el Monestir de les Avellanes. Història d'un llarg recorregut. cartell_pergami_monestir-vilanova de la sal

El divendres 25 d'abril de 2014 a Vilanova de la Sal es farà la presentació oficial del document més antic preservat a l'Arxiu del Monestir de Bellpuit de les Avellanes. Es tracta d'un pergamí del 1420 que tracta dels privilegis que l'abat del monestir concedeix als veïns de Vilanova de la Sal. El programa d'actes serà:

 • Punts d'encontre entre el Monestir de les Avellanes i Vilanova de la Sal (s. XII-XIX), a càrrec de Robert Porta (arxiver del Monestir)
 • Relats d'una història recent: els maristes de les Avellanes i el poble de Vilanova de la Sal, a càrrec de Ramon Benseny (superior del Monestir)
 • Presentació del pergamí de privilegis de Vilanova de la Sal.
 • Exposició fotogràfica "imatges del convent i Vilanova de la Sal"
 • Presentació a càrrec de M. Carme Garrofé, alcaldessa de Les Avellanes i Santa Linya.

 

Del 22 al 27 d'abril de 2014Sant Jordi 2014

Sant Jordi al Monestir de les Avellanes 

Per celebrar Sant Jordi, la Botiga del Monestir de les Avellanes us ofereix descomptes del 10% en la seva secció de llibreria. Veniu al Monestir i cerqueu el vostre llibre! 

 

 

 

 

 

 

1 de març de 2014 (19:00 h. a l'antic refectori dels monjos)

Concert del duo Jordi Sánchez & Josep-Manel VegaJosep-Manel Vega Quartat (al Monestir de les Avellanes)

El dissabte 1 de març l'Espai Cultura, Art i Música del Monestir de les Avellanes us ofereix el concert de Josep-Manel Vega (guitarra clàssica) i Jordi Sánchez (contrabaix). L'espectacle consisteix en un concert de 60 minuts, constituit per temes breus i melodies senzilles que, com el jazz, són només punts de partida que es desenvolupen a temps real en cada nova interpretació. La majoria de les composicions han nascut en un marc de creació col·lectiva i d'improvització.

Josep Manel-Vega i Jordi Sánchez són membres del grup Josep-Manel Vega Quartet, grup instrumental de jazz acústic i músiques del món. El seu treball se centra en posar els instruments clàssics al servei d'una proposta innovadora, versàtil i inclassificable. Tan adequada per interpretar en una jazz cava com en una església. Tan pròpia d'un festival de jazz com d'un cicle de música de cambra. Escolteu alguna de les seves interpretacions a http://jmvquartet.blogspot.com.es

 • PREU DEL CONCERT: 5 € (a la recpeció del monestir)
 • ENTRADA ANTICIPADA: 4 € (al 973 43 80 06 i a la recepció del monestir fins el dia abans del concert)
 • OFERTA SOPAR: El Restaurant El Claustre oferirà un menú especial de 16 €
.