ja_mageia

CARTA DELS GERMANS PROVINCIALS

Benvolguts germans i laics maristes:     

cartel castellEls germans provincials de les quatre províncies amb obres a Espanya us invitem, després que ho hagi fet el G. Superior general amb la seva recent circular, a participar activament als actes de beatificació dels 66 germans i 2 laics maristes, que tindran lloc, si Déu vol, a Tarragona el proper 13 d’octubre. És una ocasió per a donar gràcies a Déu tots plegats aquest dia pel do dels nous beats i pel seu testimoniatge de vida.

                Us animem a viure aquest esdeveniment des de la fe i el reconeixement als nostres màrtirs que, en coherència amb la seva vida, la lliuraren fent honor a la fe que professaven. Per això són avui “Testimonis de la fe”, com expressa el lema marista de la beatificació.(llegir més)

.

                “Les brases ardents”, en paraules del germà Emili Turú, que van ser i són els nostres màrtirs, ens interpel·len fortament sobre l’estil i profunditat de la nostra vivència de la fe, del seguiment de Jesús i de la nostra vida cristiana i consagrada. Tant de bo que aquest esdeveniment serveixi per a revifar les brases del compromís i consagració personals i comunitaris i ens esperoni a lliurar la vida pels altres dia rere dia, gota a gota, a cada servei, a cada moment.

                Al germà Crisanto, que encapçala la causa, li sabia més greu la separació dels seus juniors que la seva pròpia mort. Estava més preocupat pels “altres” que per la seva pròpia vida. El seguiment de Jesús està unit als altres. Una fe sense compromís, sense donació als altres, és una fe més propera a les cendres que a les brases.

                Us invitem, germans i laics, a llegir i celebrar des de la fe els testimoniatges d’aquests 68 maristes de Champagnat, començant pels tres germans francesos que, podent sortir d’Espanya, no van abandonar els seus companys de comunitat, passant pels germanets joves que amb només 19 i 20 anys donaren la vida per ser religiosos, i acabant amb el testimoniatge dels laics Julián (Chinchón, Madrid) i Ramón Emiliano (Villalba de la Sierra, Cuenca), que es van identificar de tal manera amb els germans que optaren per no separar-se d’ells arriscant les seves vides.

                El fet que la celebració tingui lloc a Tarragona, i no a Roma, no li treu en absolut importància. Us demanem un esforç per fer-vos-hi presents durant aquell cap de setmana i per participar-hi activament. Posteriorment hi haurà uns altres actes a les respectives províncies. Us invitem que hi acudiu també amb el mateix interès.

                Volem expressar el nostre agraïment, molt especialment i amb tot l’afecte, als germans que han dedicat tant de temps, entusiasme i afany a l’organització d’un esdeveniment d’aquest tipus. No volem oblidar els qui van fer el mateix en les beatificacions de 2007, amb al·lusió especial als germans Gabriele Andreucci, Giovanni Bigotto, Jorge Flores i Mariano Santamaría. Moltíssimes gràcies, germans! 

                Només ens resta desitjar-vos un feliç estiu, que refeu les vostres forces i que el Senyor, la Bona Mare i Champagnat animin la vostra vida com van animar la vida dels nostres maristes màrtirs fins al final.

 

                Fraternalment:  

                                     G. Óscar Martín Vicario, provincial de Compostel·la.

                                     G. Ambrosio Alonso Díez, provincial d’Ibèrica.

                                     G. Maurice Berquet, provincial de L´Hermitage.   

                                     G. Antonio Giménez de Bagüés, provincial de Mediterrània. 

Madrid, 25 de juny de 2013

(Tornar a l'inici)