ja_mageia

TAIZÈ REP EL PREMI IV MEMORIAL CASSIÀ JUST PDF Print E-mail
El IV Memorial Cassià Just ha guardonat a la Comunitat de Taizé (França) pel seu treball amb els joves, a favor de la reconciliació i amb perspectiva ecumènica. L’acte de lliurament se celebrarà al Palau de la Generalitat el dimecres 3 de desembre, i el guardó serà recollit per un germà de Taizé, en nom de tota la comunitat.
 
 

TaizéLa Comunitat de Taizé és una comunitat monàstica que agrupa un centenar de germans, entre catòlics i protestants, que esdevé un símbol de reconciliació entre cristians i entre pobles separats. Creada pel germà Roger Schutz durant la Segona Guerra Mundial, i establerta al poble de Taizé, a la Borgonya (França), acull cada setmana milers de joves que s’hi troben per reflexionar, pregar i conviure en un ambient d’austeritat. Barcelona ha estat en tres ocasions la seu de la trobada anual que cada any convoquen en un ciutat europea, i que arribà a congregar 80.000 joves. 

 

Taizè i la Pasqua Jove de les Avellanes

La Pasqua Jove de les Avellanes i la comunitat de Taizé tenen vassos comunicants força evidents. Començant per les relacions entre membres de maristes i de Taizé, la vinculació amb l'acollida dels joves, l'estil de pregària oberta, transveral i interreligiosa, de recerca de Déu, entre altres.

.

 

Invitació a l'acte d'entrega del guardó

Maristes i TaizéPer preparar aquest acte, tothom és convidat a enviar a través de correu electrònic o twitter comentaris sobre la seva relació amb Taizé i d’agraïment al servei que ofereix la comunitat. L’acte precedeix la commemoració durant l’any 2015 dels aniversaris de tres efemèrides en relació amb la comunitat: el centenari del naixement del fundador, Roger Schutz; el desè aniversari de la seva mort i els 75 anys de la fundació de la Comunitat de Taizé.

El guardó "Memorial Cassià Just" és un reconeixement a les persones, les entitats o les institucions per les seves aportacions per a la construcció d'un espai comú de respecte a la llibertat religiosa, de pensament i de foment del diàleg. Aquest Memorial, que es convoca des del 2010, pren el nom de l'abat de Montserrat Cassià Maria Just, un referent indiscutible en humanisme, acolliment, solidaritat en favor de les persones més necessitades i considerat un dels precursors en la modernització de l'Església catalana. 

 

Acte de lliurament del Memorial Cassià Just 2014 a la Comunitat de Taizé

 Dimecres, 3 de desembre a les 7 del vespre

 Palau de la Generalitat

 Per assistir-hi, cal invitació nominal.

Podeu demanar-la al 93 554 58 52 o  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner