ja_mageia

ANIVERSARI FUNDACIÓ MONESTIR PDF Print E-mail
EN CAMI DELS 850 ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ DEL MONESTIR DE SANTA MARIA DE BELLPUIG DE LES AVELLANES
dsc01819

Les comunitats maristes del Monestir de les Avellanes hem estrenat el mes de febrer amb una jornada plena de significats. L’1 de febrer d’enguany celebràvem els 847 aniversari de la fundació del Monestir Premonstratès, a tres anys dels 850. La jornada festiva va començar amb una xerrada formativa-històrica per part del Sr. Robert Porta, arxiver del monestir, que ens va parlar de les arrels històriques d’aquesta casa.  Va aprofitar el moment per mostrar-nos dos exemplars de l’arxiu: (per llegir més)

.
  • El llibre donat per l’Arxiu Municipal de Lleida, que procedia de la biblioteca personal del P. Jaume Pasqual del s. XVIII.
  • I un dels exemplars manuscrits de l’abat Jaume Caresmar sobre la història del monestir.

El g. Ramon Serra presentà una reproducció fotogràfica de la Mare de Déu de Bellpuig de les Avellanes restaurada, explicant les característiques d’aquesta imatge que va ser instal·lada al Museu de Lleida el passat 21 de desembre de 2012.  Aquesta imatge s’instal·larà uns dies del mes de maig al Monestir de les Avellanes d’on va sortir fa més de 100 anys.

El gmà Ramon Benseny glosà la presència dels premonstratesos davant la placa laudatòria dedicada a l’abat Jaume Caresmar situada al claustre del Monestir. El gmà Josep Cortina va fer una ofrena floral en record de tots els canonges de l’orde de Premontré que van viure en aquesta casa 674 anys.

A continuació es va inaugurar l’exposició “El simbolisme dels espais monàstics medievals de Catalunya” instal·lada a la Sala Capitular del Monestir on es podrà visitar fins el 3 de març. L’exposició consta de 10 rollups on es descriuen les funcions dels espais monàstics amb el suport fotogràfic de més de 30 monestirs d’arreu de Catalunya.

La celebració eucarística i el dinar van tancar aquesta celebració festiva de l’1 de febrer de 2013.

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner