ja_mageia

TROBADA ANIMADORS FAJMACOR I CMS PDF Print E-mail

Trobada formativa dels animadors de Fajmacor i CMS a les Avellanes

En ocasió del centenari de l'arribada dels Maristes a la casa

L'encontre de formació que realitza cada moviment d'infants i joves maristes de Catalunya s'ha realitzat enguany de manera conjunta per tal de celebrar aquests cent anys i alhora per viure un moment conjunt de compartir i coneixença.

Com descriure la Trobada Formativa de FAJMACOR i CMS a Les Avellanes el passat cap de setmana del 13 i 14 de novembre?

Moltes il•lusions, ganes i energia positiva es barrejaven en una preparació i organització d’un fet que, volíem, fos recordat amb bon sabor de boca. 

Va ser un cap de setmana especial per moltes coses però, sobretot, per les persones que vam participar-hi. Animadors tan iguals i a la vegada tan diferents: llocs de procedència diversos, diferents edats, caus i associacions... Tan propers (eduquem en el lleure, a una escola marista i des de la gratuïtat) i a la vegada tan distants (desconeixement, manca de comunicació, ‘patriotisme’...).

Parlem de la Trobada Formativa que va aplegar a més de 150 animadors del Centre Marista d’Escoltes (CMS) i la Federació d’Associacions Juvenils MàOberta-CorObert (FAJMACOR). Una trobada especial perquè va ser conjunta i especial també pel lloc, el monestir de les Avellanes, que en el marc del centenari de la presencia Marista ens va acollir amb una natura imponent tenyida dels colors rogencs de la tardor.

Vam tenir moments per a tot: formar-nos en diferents aspectes, per branques, segons interessos personals... també temps de jugar plegats, agrupar-nos per escoles de procedència, conviure i temps per celebrar i donar gràcies pel cap de setmana viscut.

Els colors dels diferents foulards i el bon humor van ser la tònica de la trobada. I segurament, la interacció entre els dos moviments i els vincles que s’han començat a crear, han estat les estrelles de la Trobada, traient protagonisme a la mateixa formació.

No estem parlant d’amistats que duren tota la vida, res més llunyà. Es tracta, segons el nostre parer, de detalls subtils com: experimentar que les nostres inquietuds són similars, que hem après coses que ens serviran tan al cau com a l’associació, que ens riem de les mateixes coses, que més enllà del foulard hi ha una persona a descobrir, que hem jugat junts i ens ho hem passat bé, que hem aprés els uns dels altres...

I quina millor formació que aquesta? Tan de bo aquesta llavor de fraternitat creixi en el nostre cau i associació i la transmetem als nostres infants i joves. Gràcies a l’equip de pastoral, les juntes directives i sobretot a cadascú dels presents per apostar per aquesta trobada i deixar-se acompanyar en el camí de la vida: "Riu amunt, intento donar el millor de mi cada dia. Porto l’alegria als altres, tant com puc. Sempre apunt, amb les mans obertes per compartir. Amb el cor obert, servim."

Equip de Pastoral SOM


.