ja_mageia

II JORNADES D'HISTÒRIA MONESTIR DE LES AVELLANES

PRESENTACIÓEl monacat femení a l'Europa medieval

Després de l'exitosa experiència de les I Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes, l'Associació d'Amics del Monestir de les Avellanes i el Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals "Espai, Poder i Cultura" de la Universitat de Lleida, posem en marxa la segona edició de les Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes, amb les quals pretenem contribuir a la promoció i difusió de la recerca en història de l'Església i la religiositat.

EL MONACAT FEMENÍ A L'EUROPA MEDIEVAL

En la història religiosa de l'Europa Medieval, el tema del monacat femení ha estat descuidat durant molt de temps, eclipsat per l'interès general en les comunitats religioses masculines. Malgrat això, es tracta d'un tema de rellevància per ampliar els nostres coneixements, no només per l'aspecte particular de la vida religiosa femenina, sinó també per entendre la vida de la dona en l'edat mitjana.

En aquestes jornades s'ha volgut posar èmfasi en la internacionalitat i la interdiciplinarietat del tema, incloent-hi l'estudi de les fonts documentals sobre la història, la història de l'art, l'espiritualitat, l'arqueologia, etc., d'àrees geogràfiques tan diverses com la Península Ibèrica, les Illes Britàniques, Itàlia, Escandinàvia, Transsilvània i França, Alemanya, etc.

DESTINATARIS

Les Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes estan adreçades a tothom que hi estigui interessat. Com a espai de difusió de la recerca i del coneixiement, són d'especial interès per a investigadors, estudiants, professors d'ensenyament, etc. Però també estan especialment adreçades a totes aquelles persones que tinguin interès en conèixer la història medieval i la vida del món religiós femení de la mà dels millors especialistes europeus.

Descàrrega't el pdf
pdf

ORGANITZA

COL·LABORA

PATROCINA

Monestir de les Avellanes

 

.