ja_mageia

PROJECTE JORNADES D'HISTÒRIA PDF Print E-mail

 Jornades d'Història

El projecte de les Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes va començar arran de la celebració dels cent anys de presència marista al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes.

En el marc d'aquesta efermèride va nèixer l'Associació d'Amics del Monestir de les Avellanes, qui entre les seues finalitats cerca contribuir a l'estudi artístic, històric, arquitectònic, religiós, social, etc., del monestir, així com el promoure i realitzar activitats culturals i formatives, entre altres.

Una de les primeres activitats que realitzaria l'Associació serien les I Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes, que pretenien portar-nos als orígens medievals del monestir. Arran de la col·laboració dels Amics del Monestir amb la Universitat de Lleida, es van establir les bases del projecte de les Jornades d'Història.

OBJECTIUS DEL PROJECTE

El projecte de les Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes, pretén crear un espai de referència mundial en relació als estudis d'història de l'Església i la religiositat, és per això que tant en la primera edició com en aquesta segona els professionals que participen a les Jornades provenen de països i Universitats d'arreu. El nostre objectiu és aconseguir que el Monestir de les Avellanes sigui un espai de trobada per a aquests científics i fomentar així l'intercanvi de coneixement i el sorgiment de nous projectes i vies d'estudi.

Per altra banda, també tenim com a objectiu fer arribar tot aquest coneixement a totes aquelles persones que hi estiguin interessades, de manera que les Jornades siguin un espai de relació transversal entre els científics, persones i territori, i en definitiva que hi hagi un intercanvi d'inquietuds i coneixements entre el món de la recerca i el món local a través de les persones del territori.  

Jornades d'Història

.