ja_mageia

EXPOSICIÓ A LA SALA CAPITULAR PDF Print E-mail

Exposició la fusta d'olivera a casaLa sala capitular del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes acull l’exposició “la fusta d’olivera a casa” obra del matrimoni d’origen alemany Astrid Sternheimer de Baudach y Rainer Schmach, veïns de Fontdepou (Noguera) des de fa anys.

Astrid & Rainer s’han compromés que, de les ventes sorgides de l’exposició del Monestir de les Avellanes,  donaran un 15% per a la compra de la nova campana per al campanar del Monestir.

.

La seua obra es basa en l’elaboració de mobles, escultures i objectes de decoració utilitzant fusta d’oliveres centenàries, la qual porta més de quaranta anys assecant-se. Cada peça és unica, i està creada a mà al petit taller artesanal que Astrid & Rainer tenen als peus de la Serra del Montsec. Tots els productes utilitzats en la creació d’aquests obres d’art són naturals. A més algunes de les obres es complementen amb pedres semi-precioses o minerals. Totes les peces són exemplars únics segellats pel artístes.Exposició

Amb forma de llicència artística, aquesta parella d’artistes alemanys presenta una petita col·lecció de peces realitzades sobre base de fusta d’oliveres centenàries, treballades de forma acurada en la seva orientació i textura, a fi d’aconseguir variades representacions artístiques que be podrien encaixar dins el marc de l’Art Trouvé, un tipus de manifestació creativa molt freqüent a principis del segle XX, l’essencia de la qual arrelava en la utilització d’objectes – freqüentment quotidians-, als quals es buscava enriquir amb  un nou sentit, sense enmascarar el seu origen, només modificant-lo, interpretant-ho o adaptant-lo, i creant una espècie de desafiament per a l’espectador en la seva lectura.

 
Banner