ja_mageia

CRÒNICA DELS ACTES DEL 8 I 9 DE SETEMBRE PDF Print E-mail

100 anys de vida amb els Maristes. Avellanes celebra el centenari de l’arribada dels primers germans a la casa

Crònica dels primers actes celebrats els dies 8 i 9 i programa del divendres dia 10 de setembre on la casa viurà aquest centenari amb un seguit d'activitats.

Han començat aquest dimecres i dijous dies 8 i 9 de setembre aquests actes d’agraïment del molt viscut en aquest monestir per les diferents generacions de maristes.

Al final del dimecres dia 8 s’han ajuntat cinquanta germans vinguts de molts indrets i especialment de les diferents províncies maristes de la península. Amb l’objectiu de retrobar-se i agrair aquesta efemèrides. La jornada del 9 s’ha iniciat amb un rosari de l’aurora, amb una marxa a peu vers el Puig de la Verge, record de tantes pregàries a Maria. Després el matí ha tingut l’oportunitat de gaudir d’una passejada per la casa explicant amb detall la reforma i les noves instal·lacions com l’Arxiu Gavín o el cementiri. Una eucaristia d’acció de gràcies ha estat el moment final del matí amb la benedicció d’una estàtua de Sant Josep procedent de la casa francesa de Sant Paul T. Châteaux.

La tarda ha donat ocasió per a un viatge a la comarca visitant els quatre pobles més propers i relacionats amb la casa: Vilanova de la Sal, Avellanes, Tartareu i Os de Balaguer i que amaguen molts records, acollides, visites realitzades anteriorment i com no amistats.

El dia 10, divendres, serà la diada dels actes més oficials i simbòlics. L’arquebisbe del bisbat d’Urgell, Mons. Joan E. Vives i Sicília, junt amb el Superior General dels Premostratesos (els monjos fundadors de les Avellanes), encapçalaran els celebrants de l’eucaristia a les 10.30 h del matí. Posteriorment hi haurà un acte cultural, amb la presència del G. Maurice Berquet, provincial de l’Hermitge, on es presentarà el llibre “La força de la fraternitat”. Aquesta edició escrita en ocasió del centenari pel G. Lluís Serra explica de manera breu i divulgativa, i alhora sempre original com ens té acostumats la prosa de l’autor, els principals fets succeïts en aquesta centúria a la casa i dividits en dècades. Està anunciada l’assistència de diferents autoritats civils com la Sra. Montserrat Coll, Directora General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya; el President del Consell Comarcal de la Noguera i els diferents alcaldes de les poblacions veïnes. Després d’aquest acte s’inaugurarà la placa del centenari a l’entrada principal del monestir.

A la tarda es realitzarà l’acte que es preveu amb més assistència i que portarà per títol: "Les Avellanes, 100 anys de vida". S’iniciarà a dos quarts de sis de la tarda i comptarà amb testimonis, representacions, cançons i elements plàstics. Hi és convidat tothom que vulgui assitir.

Com ha manifestat el G. Jaume Parés, director de la casa, “el centenari no és tan sols una mirar enrere amb un cor agraït, sinó que és un repte per continuar endavant donant resposta a les crides del món d’avui, i també en aquest repte el projecte que es viu avui a les Avellanes en vol ser una part important, com a centre de formació marista, d’espiritualitat i de repós”.

Gràcies Avellanes per la molta vida Marista que ens has donat i per la molta que et queda per viure i feliços 100 anys!

.