ja_mageia

TROBADA D'ESCOLTES MARISTES PDF Imprimeix Correu electrònic

El Monestir de les Avellanes s'omple d'escoltesS'ha celebrat a la casa pairal marista l'encontre de tots els Agrupaments del Centre Marista d'Escoltes en ocasió del centenari de la presència marista en aquest indret. Crònica i reportage fotogràfic.

El cap de setmana del 24 i 25 d'abril, el Centre Marista d'escoltes va celebrar la seva XVIII Trobada General. Aquest any 2010 ha tingut moltes novetats: la primera de les quals ha estat les dates en què s'ha celebrat ja que històricament s'havia dut sempre a terme durant el primer trimestre. Però aquest cop el CMS ha preferit gaudir del bon temps primaveral que hi acostuma a haver després de les Pasqües, i fer-la just ara. En total, entre infants i joves i monitors, uns 650 escoltes van poder gaudir de la casa de Les Avellanes, que a més aquest any celebra el centenari de la presència dels Germans Maristes en el monestir.

L'organització de l'esdeveniment corria a càrrec de l'Agrupament Escolta Montserrat, de Sants-Les Corts, que portava dos anys preparant l'esdeveniment. L'esforç, el treball constant, la dedicació i la voluntat de compartir moments per a totes i tots els escoltes va convertir el cap de setmana en un èxit

El mateix carisma marista que omple la casa des que els Germans hi varen arribar el 1910, va servir per poder viure i gaudir del caliu que tota una colla de persones decidides a deixar el món una mica millor de com l'hem trobat vam respirar-hi. Acampada dels escoltes maristes

Dissabte al matí, amb tots els agrupaments arribats a la casa, el grup Punky Fruti ens acompanyaren amb una animació engrescadora i contagiosa, amb centenars de globus inclosos: "jo, porto el cau a dins el cor...". Havent dinat i instal·lats a la casa, les branques varen iniciar uns jocs conjunts que aconseguiren que les persones que ja s'havien conegut durant les respectives Pasqües amb la seva branca, poguessin compartir encara una estona de joc. Les celebracions del diumenge, que també foren per branques, van permetre una estona de serenor de què tots els infants i joves pogueren gaudir.

Amb la carpa i el menjador de Les Avellanes plens de gom a gom, fins i tot fent dos torns, el CMS va posar a prova la capacitat de resposta de la casa, poc avesada a funcionar com una gran casa de colònies. Ja a la nit, una activitat col·lectiva i una festa amb disbauxa i diversió assegurades, van posar el punt i seguit de l'encontre.

Diumenge al matí va arribar el macrojoc en què les 650 persones presents van jugar, i que va tenir un final de festa de postal: un canó d'escuma gegant va posar el punt i final a l'activitat, que de ben segur serà recordada durant molts anys per l'espectacularitat del moment.

Després de dinar, i a les portes d'un monestir que havia patit una petita metamorfosi de la calma a què està habituat durant el cap de setmana, vam fer la fotografia oficial del cap de setmana. Les samarretes que totes i tots els escoltes es varen endur de record cap a casa, no només serviren per la plasticitat del moment, sinó que tots els assistents podran recordar permanentment l'esdeveniment, si més no, cada cop que es posin la samarreta!

Canó d'espuma La Trobada General 2010, que era la que feia 18 en la història del CMS, va cloure així amb un èxit de participació i goig de l'escoltisme, provocant ja l'espera amb delit de la propera vegada en què tots els membres del CMS es puguin retrobar.

Per Joan Dalmau, president del CMS

.