ja_mageia

QUI SOM? PDF Imprimeix Correu electrònic

avellanes-aereapetitaEl Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes situat enmig d’un conjunt de terrenys, de bosc, muntanya i conreu. Aquest espai pertany a dia d’avui al municipi d’Os de Balaguer (Noguera), tot i que la parròquia és la de Vilanova de la Sal, i el nom el pren del poble veí de les Avellanes.

Tan el seu claustre, del segle XII, com la seva església gòtica, començada el segle XIV, són avui testimoni silenciosos d’una llarga tradició ‑ mantinguda per diverses famílies religioses ‑ de recerca de Déu, d'hospitalitat i de servei al poble. Especialment durant el segle XVIII, esdevé un important focus d'irradiació cultural.

Al Monestir de les Avellanes, tot hi haver-hi una comunitat religiosa, la dels Germans Maristes, des de 1910, aquesta no és una comunitat de caràcter monacal. La primera ordre monàstica fou la dels premostratencs, que hi va ser-hi fins el 1840. I durant un breu període de temps (1883 a 1889) s’instal·là una comunitat de l’ordre de la Trapa.

Els Germans Maristes, han volgut recollir l’antiga tradició monàstica i adaptar-la a un monestir del segle XXI. Per tant, ara el monestir ja no està tancat a l’ordre monàstica sinó que obre les portes a qui vulgui gaudir-ne.

En el Monestir hi pots trobar: 

* Comunitats de germans maristes

Són un Institut religiós fundat el 1817 per Sant Marcel·lí Champagnat, sacerdot francès. La missió d’aquests religiosos és l’educació cristiana dels nens i joves.

* Casa d’Espiritualitat

Que ofereix acollida per aquelles persones o petits grups amb interès de fer una estada espiritual en un sentit ampli, tot participant de la vida de la comunitat.

* Hostatgeria Monàstica

Amb 37 habitacions dobles amb vistes exteriors, que ofereix allotjament als visitants que volen fer estada en el Monestir.

* Restaurant El Claustre

Obert a tothom, ofereix menú diari i de cap de setmana a més del servei a la carta.

* Centre de reunions del Montsec

El Monestir ofereix a empreses, institucions, grups de persones, etc..., tot un conjunt de sales on poder realitzar reunions, cursos, conferències, etc.

* Arxius i biblioteca

Està format per l’arxiu històric dels maristes de Catalunya, l’arxiu Gavín  i un servei de biblioteca.

* Casa de colònies Els Quatre Vents

Un espai per l’oci per a  grups, que permet el contacte amb la natura que ofereix l’entorn del Monestir.

.
 
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner