ja_mageia

ELS GERMANS MARISTES DEL MONESTIR DE LES AVELLANES PDF Imprimeix Correu electrònic

ELS MARISTES A LES AVELLANES

Monestir de les AvellanesEls Germans Maristes instal·laren el seu seminari al Monestir de les Avellanes l'any 1910, ja que durant la Setmana Tràgica de 1909 fou cremat el seu noviciat a Barcelona.

Ja són més de 100 anys de feines de custòdia i restauració de patis, claustres, sales i especialment l'església del Monestir, que fou acabada entre els anys 1952 i 1966, i s'inaugurava durant la celebració del cinquantenari de l'arribada dels germans al Monestir.

El Monestir de les Avellanes, casa pairal dels Maristes de Catalunya, deixà de ser seminari el 1994 i avui dia és una hostatgeria oberta a tothom, com ho expressen molt bé les portes que trobem penjades a l'entrada de la casa, "Monestir de les Avellanes casa de portes obertes".

Actualment la presència marista en el Monestir es concreta en dues comunitats de germans, la comunitat de Santa Maria de Bellpuig i la comunitat de la Casa d'Espiritualitat.

COMUNITAT DE SANTA MARIA

Comunitat Santa Maria

La comunitat de Santa Maria ha estat des dels seus inicis, el 1910, la comunitat de referència del Monestir de les Avellanes. Ha estat una comunitat integrada per Germans en actiu i germans jubilats. La comunitat s'ha encarregat de les tasques de manteniment de la casa i de la finca del monestir, camps, boscos, fusteria i ferreteria, granges i manteniment general de l'entorn. També han estat un punt de referència, fins el 1994, per les altres seccions del monestir, seminari, noviciat i escolasticat. Actualment la comunitat està integrada per 13 germans, que segueixen fent el manteniment dels jardins, de l'entorn i de la vinya, així com de la infermeria.

COMUNITAT D'ACOLLIDA DE LA CASA D'ESPIRITUALITAT

edificice

La comunitat de la Casa d'Espiritualitat neix el 2003, en el marc del nou projecte de portes obertes, iniciat l'any 2000. Té com a missió l'acolliment i l'acompanyament. Els Germans posem a disposició de les persones que fan estada a la comunitat el nostre temps i els nostres espais.

T'oferim fer la vida amb la comunitat, tot i que es pot tenir un ritme autònom. Participar, amb llibertat, en els actes de la comunitat. Els àpats són compartits amb la comunitat.

Si ho desitges, et podem oferir propostes d'activitats, materials de pregària, reflexió i lectura, suggeriments per a rutes i caminades pels voltants del monestir. També la possibilitat de parlar personalment amb algun dels germans.

monestir-montsec

 

.