ja_mageia

BIBLIOTECA DEL MONESTIR PDF Imprimeix Correu electrònic

Què és la Biblioteca del Monestir

La Biblioteca del Monestir de les Avellanes està gestionada des del Servei de Documentació i Arxiu dels Germans Maristes de Catalunya. L' actual biblioteca forma part del Projecte Avellanes que s'endegà cap a l'any 2000.

ACCEDIU AL CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA

L'objectiu de la biblioteca és oferir un servei cultural i de lectura als visitants del Monestir, intentant satisfer les seues necessitats informatives, formativa i de lleure. L'espai de la biblioteca és obert especialment a estudiants que vulguin venir a estudiar al monestir, així com a grups que necessitin un espai d'aquestes característiques per a fer-hi reunions de treball.

L'horari de la biblioteca és:biblioteca

 • Dilluns, dimecres i divendres:
  • Matí: 9:00 a 14:00
  • Tarda: 15:00 a 18:00
 • Dimarts i dijous:
  • Matí: 8:00 a 15:00 

La Biblioteca del Monestir està formada per les següents seccions:

 • La Biblioteca General, que conté un fons similar al d'una biblioteca pública, amb continguts de diverses matèries. Actualment disposa d'un fons d'aproximadament sis mil llibres. Està destinada a donar servei als clients de l'hostatgeria, comunitats, personal intern, etc.
 • La Biblioteca Especialitzada, està formada per un fons especialitzat en religió, educació i Catalunya. El volum d'aquest fons és d'uns quinze mil llibres. Aquest fons està destinat a usuaris com investigadors, estudiants, etc, que estiguin especialitzats o interessants en aquestes temàtiques.
 • La Biblioteca Marista, és una biblioteca auxiliar de l'arxiu històric dels germans maristes de Catalunya. El seu fons el formen totes les publicacions editades pels germans maristes, que actualment són uns dos mil volums. Els seus usuaris són les comunitats maristes, els usuaris de l'arxiu i totes aquelles persones interessades en aquesta temàtica.

Projectes de futur

jordi bonet d_0061En aquests moments, des del Servei de Documentació i Arxiu, estem treballant en diversos aspectes vinculats a la biblioteca. Esperem que en un futur proper puguem oferir els serveis de la nostra biblioteca via internet. En aquest sentit s'està treballant en la creació de la web, la possibilitat d'oferir el catàleg bibliogràfic en línia, així com altres recursos d'interès. La biblioteca va començar el seu camí cap a l'era digital amb la creació d'un bloc, que ha d'acabar sent integrant en la web de la biblioteca.

 

.