ja_mageia

ACTIVITATS DELS AMICS DEL MONESTIR PDF Print E-mail

L'Associació d'Amics del Monestir de les Avellanes pretén fer realitat els seus objectius i finalitats a través de la realització d'activitats i projectes diversos. Actualment estem duent a terme algunes activitats i projectes com:

  • Les Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes, de les quals l'any passat vam celebrar-ne la seva primera edició, dedicada als premonstratesos a l'edat mitjana.
  • L'edició de llibres relacionats amb el monestir, com és el cas de l'edició en català del llibre "La força de la fraternitat: maristes, cent anys a les Avellanes 1910-2010", escrit per G. Lluís Serra i Llansana.
  • Dintre dels projectes de millora del patrimoni cultural del Monestir, aquest 2011 hem posat en marxa el projecte "Que sonin les campanes al Monestir", amb el qual es pretén recuperar el so de les campanes amb la instal·lació d'una nova campana i la recuperació de l'antiga campana premonstratesa, cercant la col·laboració i participació popular i d'entitats públiques i privades del territori.
  • Des dels Amics del Monestir tenim la voluntat de difondre creacions artístiques i a la vegada fer una divulgació pedagògica de la nostra cultura i de les nostres tradicions, promocionant exposicions dins dels espais del Monestir de les Avellanes. Les dues darreres exposicions han estat:
    • La dedicada a l'escultor d'Os de Balaguer, Leandre Cristòfol, amb motiu del centenari del seu naixement.
    • La fusta de l'olivera, creació artística del matrimoni d’origen alemany Astrid Sternheimer de Baudach y Rainer Schmach, veïns de Fontdepou (Noguera).

 

 

 

.